Cine l-a facut pe Dumnezeu?

Ratiunea nu are inceput si nici sfarsit. Numai logica omeneasca nu poate exista decat intr-o insiruire continua de parametrii, avand deci inceput si sfarsit.

Teorema lui Pitagora, exista independent de logica omeneasca. Aceasta rationalitate, nu are nevoie de parcurgerea de catre un observator,  a unor coordonate spatiale sau temporale. Acest adevar in sens de rationalitate, exista independent de existenta sau nonexistenta omului in calitate de observator.

Logica  omeneasca, e un instrument de interpretare, mai bine zis de citire a mediului inconjurator, pe acelasi principiu dupa care un cap magnetic, poate citi o banda de magnetofon.

Logica inserata in acea banda magnetica, exista numai daca exista cititorul care parcurge continu acea banda. Evident ca totul incepe de la un cap si se termina la altul.

Intrebarea ce a fost inainte de inceputul benzii de magnetofon, este absurda. Depinde! Daca ea e asezata pe un raft de carti, vom putea spune tinand cont de proximitatea spatiala, ca la inceputul benzi de magnetofon, a fost “Ocolul pamantului in 80 de zile” al lui Jules Verne. Dar depinde din ce directie privim aceasta proximitate.

Cu siguranta nu a fost nimic de genul benzii de magnetofon.

Noi nu vedem absurditatea intrebarii in sine.

Ne trebuie musai un inceput si un sfarsit, pentru ca asa functioneaza logica noastra.

Ratiunea in sine, nu are nevoie de un observator care sa o citeasca, ea exista in sine. Nu are nevoie de timp. Ea exista independent de acesta, de aceia nu are nevoie sa inceapa intr-un loc si sa se termine in alt loc. Teorema lui Pitagora nu incepe undeva si se termina altundeva, decat atunci cand incercam noi cu logica noastra, sa o explicitam.

Cine a facut relationarea matematica a teoremei? Pitagora? Nu ! El nu a facut decat sa descopere ca ea exista. Si exista din vesnicii. Dinainte de inceputul universului.

Asa e si cu Dumnezeu! Nu are inceput si nici sfarsit. Este absurd sa te intrebi ce a fost inainte de Dumnezeu. Sau pe Dumnezeu cine la facut?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s