03 10 2021 f

Gândește pozitiv!Am mai zis-o și repet:Mai mare prostie ca asta nu cred ca există.Dai de bucluc, te îmbolnăvești, pierzi ceva sau pe cineva și tu fugi de la locul faptei. Te duci undeva unde zici tu ca ieși din zona negativă. Fugi pur și simplu de realitate. Există de cele mai multe ori și o emfază în această declarație imbecilă.Dar când vine vremea să nu mai ai unde să dai bir cu fugiții, să te văd cum te descurci? Faci un cancer, o metastază, ești pus în fața declarației doctorului că nu mai e nimic de făcut, sau ai aflat că ai pierdut tot ce aveai etc. Poți să-ți imaginezi singur șcenarii. Să te văd atunci unde fugi? Să vezi ce fals sună “gândește pozitiv!”
Macar oprește-te acum din a mai da sfaturi idioate. Asumăți viață așa cum e!

2 thoughts on “03 10 2021 f

  1. Important este ce înțelegi tu prin Gândește pozitiv! Probabil mental ai și dus lucrurile la extrem, de unde exemplul cu cancerul și metastazele.
    A sta în bătaia armelor de foc, fără nici o protecție în afară de gândirea pozitivă este o deconectare de la realitate și o lipsă de conștientizare a gravității situației în care te afli. Dacă stai și zâmbești spre un nor și totul în jurul tău arde, nici o gândire pozitivă nu te va scoate din pericol și tot așa mai departe.
    Eu, fără să o practic, definesc gândirea pozitivă ca un tip de gândire conștient, care evită capcanele scenariilor mentale prăpastioase și este orientat către soluții și lucrurile care aduc bucurie și împlinire. Nimic altceva: nu protecție la glonț, nu tratament la metastaze, nu soluție la incendii

    1. Mulțumesc că ai avut răbdare sa citești și să și cugeți asupra celor scrise de mine.
      Din punct de vedere șcenarii posibile, ai dreptate. Dar este punctul tău de vedere.
      Din punctul meu de vedere care deja sunt destul de senil, fixist și imuabil mental pe caz de rigiditate emoțională, e mai bine să iau în calcul varianta cea mai proastă.
      Trebuie să recunosc ca ce scriu eu este valabil doar pentru mine. Daca se întâmplă sa mai citească cineva nu trebuie să o ia ca pe o învățătură.
      Mulțumesc oricum! Esti foarte drăguț(ă) că mi-ai scris!

Leave a comment